ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

Poniedziałek

09.03.

Zupa mleczna

na mleku 2% (7) (200ml.) z zacierką (1) , chałka (1) (40g), masło extra (7) (5g),

herbata owocowa  (200 ml.) 

Winogron

(40g)

Jarzynowa

na wywarze mięsnym z jarzynami ( marchewka mini , pietruszka , por) zabielana śmietaną (7) 30%

(200 ml )

Spaghetti (1,3) (180g) z mięsem i sosem pomidorowym

woda z cytryną i miętą

 (200 ml.)

Pieczywo mieszane  (1) (40g), masło extra (7) (5g), pasztet z warzywami (7) (40g )- wyrób własny

herbata malinowa (200 ml.)

Wtorek

10.03.

Pieczywo mieszane  (1) (40g),

masło extra (7) (5g), sucha krakowska (30g), sałata (5g), ogórek zielony  (20g) , szczypiorek (5g)

herbata z cytryną (200 ml.).)

Banan

(40g)

Rosół

na wywarze mięsnym z jarzynami ( marchewka, pietruszka , por,) z makaronem nitki (1)

 (200 ml.)

Placki ziemniaczane ze śmietaną  (1,3,7) (180g),

woda z pomarańczą i miętą

(200 ml.)

Ciasto jogurtowe (1,3,7) (40g) – wyrób własny

herbata malinowa  (200 ml.)

Środa

11.03.

Kajzerka   (1) (40g),

masło extra (7) (5g), twarożek (7) z rzodkiewką i szczypiorkiem (40g)

herbata z cytryną (200 ml.)

Marchewka

(40g)

Żurek (1)

na wywarze mięsnym z jarzynami ( marchewka, pietruszka , por) z jajkiem (3)

(200 ml.)

Nuggetsy z indyka (1,3) (80g) ziemniaki z koperkiem  (100g), marchewka z jabłkiem  (80g),

woda z cytryną i miętą

 (200 ml.)

Baton (1) (40g), masło extra (7) (5g), dżem 100% (30g)

herbata z cytryną   (200 ml.)

Czwartek

12.03.

SZWEDZKI  STÓŁ

Alergeny: 1,7,3

herbata z cytryną  (200 ml),

Mix owoców suszonych

Serowa (7)

na wywarze mięsnym z jarzynami ( marchewka, pietruszka , por,)

                      (200 ml.)

Ryż z jabłkiem i cynamonem  (180g)

woda z pomarańczą i miętą

(200 ml.)

Pieczywo mieszane   (1 ) (40g), masło extra (7) (5g), polędwica drobiowa (30g), ogórek konserwowy (15g)

herbata z cytryną i miodem (200 ml.)

Piątek

13.03.

Grahamka  (1) (40g), masło extra (7) (5g), pasta z tuńczyka z warzywami  (7,4 ) (40g),

herbata owocowa  (200 ml.) 

Jabłka

(40g)

Ziemniaczana

 na wywarze mięsnym z jarzynami ( marchewka, pietruszka , por,) zabielana śmietaną (7) 30%

                      (200 ml.)

Jajko (3) na parze  (50g), ziemniaki z koperkiem  (80g), surówka z kiszonej kapusty (80g)

kompot owocowy

(200 ml.)

Serek Danio (7) -1 szt. ciasteczko owsiane z żurawiną  – 1szt.

herbata z cytryną (200 ml.)

W DIECIE BEZGLUTENOWEJ STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZAWIERAJĄCE GLUTENU!

W DIECIE BEZ LAKTOZY STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZAWIERAJĄCE LAKTOZY!