ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

Poniedziałek

20.01.

Kaszka manna (1) na mleku 2% (7) (200ml.),

chałka (1) (40g), masło extra (7) (5g)

herbata owocowa  (200ml.) 

Winogron (40g)

Krupnik (1)

 na wywarze mięsnym z jarzynami ( marchewka, pietruszka , por,) z makaronem nitki  (1,3)

(200 ml)

Naleśniki  (1,3,7 )  z dżemem (180g),

woda z cytryną i miętą

 (200ml.)

Pieczywo mieszane  (1) (40g), masło extra (7) (5g), jajko (3) (25g), sałata, pomidor, ogórek

herbata z cytryną (200ml.)

Wtorek

21.01.

Kiełbaski pyszne na ciepło  (50g), baton (1) (40g)

masło extra (7) (5g), ketchup (20g)

herbata z cytryną (200ml.)

Mandarynki

(40g)

Jarzynowa

na wywarze mięsnym z jarzynami ( marchewka, pietruszka , por) zabielana śmietaną 30%  (7) (200 ml.)

Filet z kurczaka  (1,3) (60g) , ziemniaki z koperkiem (100g), surówka z kapusty kiszonej (80g)

woda z pomarańczą i miętą

(200ml.)

Grahamka  (1) (40g), masło extra (7) (5g),

pasztet z warzywami  (40g), - wyrób własny

herbata z cytryną (200ml.)

Środa

22.01.

Zupa mleczna  (7)  z zacierką (1) (200ml.), rogal maślany  (1) (40g), masło extra (7) (5g), miód (20g),

herbata owocowa  (200ml.) 

 

Banan

(40g)

Pomidorowa

na wywarze mięsnym z jarzynami ( marchewka, pietruszka , por) z ryżem, zabielana śmietaną 30%  (7) (200 ml.)

Makaron (1,3)  z białym serem (7) i brzoskwinią (180g),

woda z cytryną i miętą

 (200ml.)

Galaretka owocowa (200 ml,), chrupki kukurydziane (30g)

herbata malinowa  (200 ml.)

Czwartek

23.01.

SZWEDZKI  STÓŁ

Alergeny: 1,7,3

herbata z cytryną  (200ml),

Mix owoców suszonych

 (40g)

Ziemniaczana

 na wywarze mięsnym z jarzynami ( marchewka, pietruszka , por,)

(200 ml.)

Racuchy  (1,3,7) z jabłkiem   (180g)

woda z pomarańczą i miętą

(200ml.)

Mini drożdżówka z serem (1,3,7)  - 1szt

herbata owocowa   (200ml.)

Piątek

24.01.

Pieczywo mieszane  (1) (40g), masło extra (7) (5g),

żółty ser i (7)   (20g), sałata, ogórek kiszony

herbata z cytryną (200ml.)

Jabłka

(40g)

Krem z kalafiora  (7)

 na wywarze mięsnym z jarzynami ( marchewka, pietruszka , por,)

 (200ml.)

Filet z ryby miruna (1,3) (80g), ziemniaki z koperkiem (100g), surówka z marchewki  

 (80g )

woda z pomarańczą i miętą

(200ml.)

Kajzerka (1) (40g), masło extra (7) (5g), pasta rybna z warzywami  (4,7) (40g)

herbata z cytryną (200ml.)