ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

ZUPA

II DANIE

PODWIECZOREK

Poniedziałek

09.03.

Zupa mleczna

na mleku 2% (7) (150 ml.) z zacierką (1) , chałka (1) (30g), masło extra (7) (5g),

herbata owocowa  (150 ml.) 

Winogron

(40g)

Jarzynowa

na wywarze mięsnym z jarzynami ( marchewka mini , pietruszka , por) zabielana śmietaną (7) 30%

(150 ml )

Spaghetti (1,3) (160g) z mięsem i sosem pomidorowym

woda z cytryną i miętą

 (150 ml.)

Pieczywo mieszane  (1) (30g), masło extra (7) (5g), pasztet z warzywami (7) (30g )- wyrób własny

herbata malinowa (150 ml.)

Wtorek

10.03.

Pieczywo mieszane  (1) (30g),

masło extra (7) (5g), sucha krakowska (30g), sałata (5g), ogórek zielony  (10g) , szczypiorek (5g)

herbata z cytryną (150 ml.).)

Banan

(40g)

Rosół

na wywarze mięsnym z jarzynami ( marchewka, pietruszka , por,) z makaronem nitki (1) (150 ml.)

Mięso gotowane (60g), kasza  (80g), ogórek kiszony

woda z pomarańczą i miętą  (150 ml.)

Ciasto jogurtowe (1,3,7) (30g) – wyrób własny

herbata malinowa  (150 ml.)

Środa

11.03.

Kajzerka   (1) (30g),

masło extra (7) (5g), twarożek (7) z rzodkiewką i szczypiorkiem (30g)

herbata z cytryną (150 ml.)

Marchewka

(40g)

Żurek (1)

na wywarze mięsnym z jarzynami ( marchewka, pietruszka , por) z jajkiem (3)

(150 ml.)

Nuggetsy z indyka (1,3) (60g) ziemniaki z koperkiem  (80g), marchewka z jabłkiem  (60g),

woda z cytryną i miętą

 (150 ml.)

Baton (1) (40g), masło extra (7) (5g), dżem 100% (30g)

herbata z cytryną   (150 ml.)

Czwartek

12.03.

SZWEDZKI  STÓŁ

Alergeny: 1,7,3

herbata z cytryną  (150 ml),

Mix owoców suszonych

Krupnik  (1)

na wywarze mięsnym z jarzynami ( marchewka, pietruszka , por,)

(150 ml.)

Ryż z jabłkiem i cynamonem  (160g)

woda z pomarańczą i miętą

(150 ml.)

Pieczywo mieszane   (1 ) (30g), masło extra (7) (5g), polędwica drobiowa (20g), ogórek konserwowy (15g)

herbata z cytryną i miodem (150 ml.)

Piątek

13.03.

Grahamka  (1) (30g), masło extra (7) (5g), pasta z tuńczyka z warzywami  (7,4 ) (30g),

herbata owocowa  (150 ml.) 

Jabłka

(40g)

Ziemniaczana

na wywarze mięsnym z jarzynami ( marchewka, pietruszka , por,) zabielana śmietaną (7) 30%

(150 ml.)

Jajko (3) na parze  (50g), ziemniaki z koperkiem  (80g), surówka z kiszonej kapusty (60g)

kompot owocowy

(150 ml.)

Serek Danio (7) -1 szt. ciasteczko owsiane z żurawiną  – 1szt.

herbata z cytryną (150 ml.)

W DIECIE BEZGLUTENOWEJ STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZAWIERAJĄCE GLUTENU!

W DIECIE BEZ LAKTOZY STOSOWANE SĄ PRODUKTY NIEZAWIERAJĄCE LAKTOZY!